Annuleren
Filters
Filteren op€ 1.000 € 50.000


Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten ophalen

Leningen

Elektronica leningen zijn persoonlijke leningen op afbetaling die u kunt gebruiken om uw nieuwe digitale apparaten mee te financieren, oftewel, met deze lening kunt u een klein bedrag lenen. Hiermee kunt u dus bijvoorbeeld een nieuwe laptop, MacBook, smartphone, fototoestel of Ipad mee financieren.

Bij de meeste banken kunt u tussen €1.250 en €100.000 lenen. Om digitale apparaten of huishoudtoestellen te financieren, is het echter aangeraden om een kleine lening aan te vragen op een korte looptijd. Zo bent u sneller schuldenvrij en de officiële eigenaar van uw digitaal apparaat. Een kleine lening aanvragen is vaak redelijk makkelijk en snel omdat het risico niet zo groot is.

De HelloBank! lening voor digitale apparaten is zo een kleine lening die u kunt aangaan voor de aanschaf van bijvoorbeeld een iPhone. Met het relatief kleine ontleende bedrag kunt u dan de aankoop van uw iPhone maar bijvoorbeeld ook de diefstalverzekering mee financieren. Vervolgens betaalt u het ontleende geld op een paar maanden tot twee jaar terug met rente en op vaste vervaldagen en vervolgens bent u de officiële eigenaar van die gloednieuwe iPhone.

Wilt u een kleine lening aanvragen? Dan raden wij u aan om deze kleine leningen eerst met elkaar te vergelijken. Aangezien het bij een elektronica lening meestal om kleine bedragen gaat, zijn de kosten hieraan verbonden vrij draagbaar. Wel is er een groot verschil tussen de jaarlijkse kostenpercentages aangeboden door de verschillende banken. Op TopCompare.be kunt u met onze vergelijkingstabel 26 kleine leningen vergelijken en zo tot €1.000 besparen! Zo word een klein bedrag lenen nog makkelijker.

Om een laptop te financieren kunt u inderdaad een elektronica lening aanvragen. Wenst u echter nog andere studie gerelateerde zaken te financieren dan kunt u hiervoor een studielening aanvragen. Met deze studielening kunt u dan studie gerelateerde zaken zoals bijvoorbeeld het inschrijvingsgeld aan de universiteit of hogeschool of de aankoop van cursussen mee betalen. Een studielening kan handig zijn voor studenten (of ouders van studenten) die de kosten van het studeren over enkele jaren willen spreiden.

Meestal gaat men eerder leningen voor duurzame goederen aan. Een kleine lening hoeft echter geen probleem te zijn als u uw kosten liever wilt spreiden. Heeft uw MacBook het begeven en hebt u dringend een nieuwe nodig, maar uw loon is nog niet gestort? In dat geval kan een klein bedrag lenen welgekomen zijn.

Nu smartphones steeds duurder en duurder worden, kan een kleine lening zeker interessant zijn. Als u dus liever niet een deel van uw spaarrekening aan digitale apparaten uitgeeft, maar liever doorheen de tijd de kost wilt dragen, is een kleine lening aanvragen een optie.

Wel wordt aangeraden om enkel in uitzonderlijke gevallen een elektronica lening aan te gaan. Hou ook rekening met het feit dat geld lenen ook geld kost.

Zelfs als u maar een klein bedrag wilt lenen, gelden er enkele voorwaarden waaraan u zult moeten voldoen. De bank zal rekening houden met uw woonsituatie, of u kinderen ten laste hebt, uw werksituatie, type contract, uw burgerlijke staat, uw maandelijkse inkomen enzovoort. De bank zal vervolgens uw terugbetalingscapaciteit en financiële situatie evalueren en beslissen of u in aanmerking komt of niet. Tot slot kan u al dan niet uw kleine lening aanvragen en een klein bedrag lenen.

Auteur: Amina Jedidi

Personal finance en fintech zijn slechts enkele van de onderwerpen waarin ik ben geïnteresseerd. Ik geef graag tips en advies over financiële producten, zodat je geld kunt besparen.

Wat onze partners zeggen

"We kunnen de nood aan een digitale dienst toch niet negeren. Denk bijvoorbeeld maar aan jongeren die niet altijd de behoefte voelen om naar een bankkantoor te gaan om hun bankzaken te regelen."

Frank De Keyser - CEO Bpost bank

"Er was al langer belangstelling voor digitale dienstverlening, maar de crisis heeft de verdere digitalisering van banken verder gestimuleerd."

Thierry Ternier - CEO Keytrade Bank

"Wij zetten volledig in op digitale processen. Geen papierwerk meer. Alles gaat sneller via digitale kanalen. Dit is een van de grootste voordelen van digitale spelers... "

Christope Hamal - CEO Buy Way