Krediet aanvragen - Gemakkelijk uw krediet berekenen? Dat kan via onze krediet simulatie!

Alle kredieten vergelijken

Vergelijk leningen in België

De term "krediet" slaat op kapitaal dat u ontvangt en op termijn verhoogd met rente moet terugbetalen. Krediet komt in verschillende financiële producten voor. Denk aan een kredietkaart waarbij u uitstel van betaling krijgt: het geld gaat niet direct van uw rekening, maar wordt op een later tijdstip pas afgerekend. U koopt dus op krediet: voor enkele dagen krijgt u krediet van de bank. Ook bij een kredietopening waarbij u in het rood mag gaan bij de bank, is er sprake van een krediet: de bank geeft u de mogelijkheid om meer uit te geven dan u eigenlijk op uw rekening heeft staan. Uiteraard moet u die kredietschuld tijdig terugbetalen. Of denk aan een persoonlijk krediet: een lening waarmee je diverse projecten kan financieren en die je terugbetaalt aan de bank. Vergelijk deze met de persoonlijke lening simulatie van TopCompare.

In dagelijkse spreektaal denkt men bij krediet wel aan een gewone geldlening: u neemt effectief een geldsom op, die u via aflossingen terugbetaalt. Wegens het feit dat de bank u dit geld uitleent, moet u niet enkel de hoofdsom aflossen, maar zal er ook rente bij komen kijken. Die rente wordt gelinkt aan de oorspronkelijke som, waarvan de exacte berekening afhangt van de voorwaarden in het leencontract.

Download ons budget formulier Wij helpen u uw budget te beheren
Wilt u kredieten vergelijken? Da's heel simpel! Scrol naar boven op deze pagina en klik op de oranje knop "Alle kredieten vergelijken." U wordt doorverwezen naar onze kredietsimulator. Rechts bovenaan kan u via de filter het krediet van uw keuze aanvinken.

In de kolom links op het scherm kan u uw krediet simulatie specifiëren:

 • Welk bedrag hebt u nodig?
 • Over welke periode wilt u de som terugbetalen?
 • Welke banken wilt u in de krediet simulatie zien verschijnen?
De resultaten worden onmiddellijk in de kredietsimulator op het scherm weergegeven. U ziet het JKP, de maandelijkse aflossing en de totale aflossing die bij elke simulatielening komen kijken. Uw krediet berekenen was nog nooit zo gemakkelijk!
Een krediet aanvragen moet u niet overhaasten. Denk eerst goed na welk soort krediet of lening u wilt aangaan: heeft u renovatiewerken op het oog? Gaat u in energievriendelijke projecten investeren? Droomt u van een nieuwe auto? Of wilt u uw studies of een dure reis bekostigen? Eens u weet waarvoor het krediet zal dienen, kan u de kredieten vergelijken (zie hierboven).

Hebt u uw ideale lening gevonden in onze kredietsimulator? Klik dan op de oranje knop ernaast "Ga verder." Zo wordt u naar de desbetreffende pagina van uw bank naar voorkeur doorverwezen, waar u de kredietaanvraag kan invullen. U zal enkele persoonlijke gegevens moeten opgeven, contactgegevens en eventueel financiële informatie. Zo heeft de instelling een beter beeld om uw kredietaanvraag te kaderen. Vervolgens zal de bank u contacteren, uw kredietaanvraag gezamenlijk bespreken en u al dan niet de gewenste financiering verlenen. Succes!

Naar welke lening bent u op zoek?

Hoeveel kan ik lenen Verbouwingslening
Geld lenen Lenen zonder bank
Autofinanciering Goedkoopste autolening
Een persoonlijke lening is een lening voor allerlei soorten verschillende doeleinden. Dit is een consumentenkrediet die u via vaste maandelijkse aflossingen moet terugbetalen (kapitaal + interest) volgens de voorwaarden in het contract. Een kredietnemer kan het krediet benuttigen zoals hij/zij wil en hoeft geen verantwoording aan de bank af te leggen. Het krediet kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt. De rentevoet voor een lening met verschillende doeleinden zijn meestal hoger dan die bij specifieke doeleinden. Dit is omdat de financiële instelling bij een lening met een specifiek doel (Bijvoorbeeld voor een auto) meer garantie heeft op het feit dat de ontlener het geleende bedrag zal terugbetalen, en de instelling weet waarvoor het geld gebruikt word. Echter, is een lening met verschillende doeleinden sneller beschikbaar en komt er niet al te veel administratie bij kijken. Wel moet u uw inkomsten kunnen bewijzen om aan te tonen dat u de lening kunt terug betalen. Met de krediet simulatie kunt u zien welke bank het beste bij uw past!

Voorbeelden zijn:

 • Studielening
 • Huwelijkslening
 • Elektronicalening
 • Decoratielening
 • Vakantielening
 • Schuldconsolidatielening
 • Een krediet voor specifieke doeleinden is eigenlijk hetzelfde principe als een lening voor alle doeleinden, u moet voor beide uw inkomsten kunnen bewijzen. Alleen bij een lening voor specifieke doeleinden moet u ook het doel van de lening specificeren, bijvoorbeeld de aankoop van een auto of Renovaties. Er zijn verschillende soorten kredietcategorieën voor deze verschillende soorten leningen. Om hier gebruik van te maken moet u een aankoopbewijs kunnen tonen aan de instelling waarbij u de lening aanvraagt, zodat het risico niet zo groot is. Dit wordt beschouwd als een extra garantie, in het geval dat het verkoopscontract van het goed of de dienst wordt geannuleerd, wordt de lening ook meestal geannuleerd zonder extra kosten. In het geval van niet-betaling kan de financiële instelling beroep doen op het aangekochte goed. Dit is dan ook de reden dat de rentetarieven voordeliger zijn dan bij een gewone persoonlijke lening. Met de kredietsimulator kunt u makkelijk zien welk krediet het beste bij u past!

  Voorbeelden van dit soort leningen zijn:

 • Autolening
 • Motorlening
 • Caravan-mobilhome
 • Renovatielening
 • Energielening
 • Laatst herzien: 19 mei 2021
  Auteur: Amina Jedidi

  Personal finance en fintech zijn slechts enkele van de onderwerpen waarin ik ben geïnteresseerd. Ik geef graag tips en advies over financiële producten, zodat je geld kunt besparen.