Een krediet nodig voor jouw project? Met de simulatie van TopCompare kan je het goedkoopste krediet aanvragen. Snel, eenvoudig en online!

Alle kredieten vergelijken

Een krediet voor de financiering van al jouw projecten


Een krediet is geld dat je ontvangt en op termijn moet terugbetalen, meestal met rente. Je kan een krediet aanvragen bij de bank, waarna ze jou toelaten om tot een bepaald bedrag geld te lenen of op te nemen.


Vaak wordt met een krediet gewoon een lening bedoeld. Hiermee kan je al jouw persoonlijke projecten financieren van een auto tot een renovatie of een huwelijk. Ook een kredietkaart is een vorm van krediet, waarmee je geld uitgeeft terwijl het pas later van jouw rekening gaat. Mag je bovendien met jouw betaalrekening tot een bepaald bedrag in het rood gaan? Dan is ook dat een kredietopening.

De verschillende soorten kredietsimulatie op TopCompare


Afhankelijk van het project dat je wilt financieren, kan je verschillende type kredieten simuleren en aanvragen op onze website:


  • Persoonlijk krediet: Een lening waarmee je al jouw persoonlijke projecten kan financieren, zonder verantwoording. Van een huwelijk tot nieuwe meubels of een vakantie: alles is mogelijk.
  • Hypothecair krediet: Met deze lening kan je de aankoop van onroerend goed, zoals een huis, appartement of bouwgrond, financieren.
  • Autolening: Je kan dit krediet aanvragen als je een nieuw, tweedehands of ecologisch voertuig wilt kopen.
  • Renovatiekrediet: Een lening waarmee je jouw renovatiewerken kan financieren.
  • Energielening: Een variant op het bovenstaande, maar specifiek bedoeld voor duurzame renovaties. Dit krediet heeft vaak een erg voordelige rentevoet.
  • Kredietkaart: Met deze betaalkaart kan je uitgesteld betalen. Het geld dat je uitgeeft gaat niet meteen van je rekening en moet je op een later tijdstip terugbetalen.

Doe een simulatie en vraag het goedkoopste krediet aan


Met de gratis simulators van TopCompare kan je snel en eenvoudig de verschillende Belgische kredietgevers vergelijken. Eerst kies je welk type krediet je wilt vergelijken en nadien kan je het gewenste leenbedrag en de looptijd selecteren. Vervolgens krijg je een overzicht van de rentevoet, de maandelijkse afbetaling en de totale aflossing bij de verschillende banken. Vergelijken helpt je om honderden of duizenden euro’s te besparen!


Na je kredietsimulatie kan je via onze website doorklikken naar de site van sommige aanbieders om daar vervolgens je aanvraag te doen. Indien dat niet mogelijk is, kan je ook zelf naar de website van de bank surfen om daar het krediet aan te vragen.


Let op, geld lenen kost ook geld.

Vergelijk leningen in België

Je kan jouw krediet aanvragen na jouw simulatie via TopCompare of rechtstreeks via de website van de bank die je kiest. Bij jouw aanvraag zal je enkele documenten moeten voorleggen aan de financiële instelling.

Voor de aanvraag van een persoonlijke lening of een kredietkaart moet je jouw identiteit en inkomsten kunnen bewijzen. Voor de aanvraag van een lening met bepaald doel, zoals een auto-, renovatie- of hypothecair krediet, moet je daarbovenop ook nog de factuur, offerte of verkoopovereenkomst kunnen voorleggen.

Je kan enkel een krediet aanvragen als je aan enkele voorwaarden voldoet:

  • Ouder zijn dan 18 jaar
  • Woonachtig zijn in België
  • In staat zijn om het krediet terug te betalen, gebaseerd op je inkomsten en uitgaven
  • Niet op de zwarte lijst van de Nationale Bank van België staan

Op een krediet moet je rente betalen. Die jaarlijkse rentevoet is afhankelijk van onder andere jouw risicoprofiel voor de terugbetaling, de kredietgever en de marktsituatie. Ook de looptijd en het leenbedrag bepalen de hoogte van het rentepercentage. Het is daarom belangrijk om de verschillende aanbiedingen te vergelijken via een kredietsimulatie. Enkel zo kan je het goedkoopste krediet aanvragen!

Inhoud bijgewerkt door Elvedin Vejzovic in mei 2022Algemeen directeur van TopCompare.be