Het goedkoopste krediet aanvragen? Start nu jouw simulatie!

Met onze gratis vergelijkingstools kan je kredieten bij verschillende Belgische banken simuleren in slechts enkele seconden! Kies het goedkoopste krediet en bespaar tot € 3.800 euro!

image-hero image-hero

Hoe werkt onze dienstverlening?

Snel en eenvoudig
Snel en eenvoudig

Simuleer kredieten van de meeste banken in enkele klikken!

100% gratis
100% gratis

Vind gratis jouw krediet bij ons!

Objectief en onafhankelijk
Objectief en onafhankelijk

Om er zeker van te zijn dat je het beste krediet vindt!

FAQ

Een krediet is geld dat je uitleent bij een kredietgever (een bank of andere financiële instelling) en dat je over een bepaalde termijn terugbetaald. Dat kan handig zijn als je een aankoop wilt doen, maar niet meteen over het nodige bedrag beschikt. Je sluit dan een lening af en koopt op krediet. Je kan het goed of de dienst dus al kopen en gebruiken, maar je krijgt een uitstel van betaling.

Het geleende bedrag betaal je wel in maandelijkse schijven terug met intrest. Je betaalt daardoor meer voor je aankopen, maar het laat je wel toe om projecten zoals een auto of woning te financieren. Aan de andere kant zijn ook een kredietkaart en in het rood staan op je rekening vormen van kredieten.

Je kan jouw krediet aanvragen na jouw simulatie via TopCompare of rechtstreeks via de website van de bank die je kiest. Een online krediet aanvragen is heel eenvoudig en verloopt vaak heel snel. Na goedkeuring staat het geld vaak al na enkele werkdagen op jouw rekening.

Bij jouw aanvraag zal je enkele documenten moeten voorleggen aan de financiële instelling. Voor de aanvraag van een persoonlijke lening of een kredietkaart moet je jouw identiteit en inkomsten kunnen bewijzen. Voor de aanvraag van een lening met bepaald doel, zoals een auto-, renovatie- of hypothecair krediet, moet je daarbovenop ook nog de factuur, offerte of verkoopovereenkomst kunnen voorleggen.

Je kan enkel een krediet aanvragen als je aan enkele voorwaarden voldoet:

  • Ouder zijn dan 18 jaar
  • Woonachtig zijn in België
  • In staat zijn om het krediet terug te betalen, gebaseerd op je inkomsten en uitgaven
  • Niet op de zwarte lijst van de Nationale Bank van België staan

Op een krediet moet je rente betalen. Die jaarlijkse rentevoet is afhankelijk van onder andere jouw risicoprofiel voor de terugbetaling, de kredietgever en de marktsituatie. Ook de looptijd en het leenbedrag bepalen de hoogte van het rentepercentage. Het is daarom belangrijk om de verschillende aanbiedingen te vergelijken via een kredietsimulatie. Enkel zo kan je het goedkoopste krediet aanvragen!

Een krediet voor de financiering van al jouw projecten

Een krediet is geld dat je ontvangt en op termijn moet terugbetalen, meestal met rente. Je kan een krediet aanvragen bij de bank, waarna ze jou toelaten om tot een bepaald bedrag geld te lenen of op te nemen.

Er bestaan verschillende soorten kredieten. Vaak wordt met een krediet gewoon een lening bedoeld. Hiermee kan je al jouw persoonlijke projecten financieren van een auto tot een renovatie of een huwelijk. Ook een kredietkaart is een vorm van krediet, waarmee je geld uitgeeft terwijl het pas later van jouw rekening gaat. Mag je bovendien met jouw betaalrekening tot een bepaald bedrag in het rood gaan? Dan is ook dat een kredietopening.

De verschillende soorten kredieten op TopCompare

Afhankelijk van het project dat je wilt financieren, kan je verschillende type kredieten simuleren en aanvragen op onze website:

  • Persoonlijk krediet: Een lening waarmee je al jouw persoonlijke projecten kan financieren, zonder verantwoording. Van een huwelijk tot nieuwe meubels of een vakantie: alles is mogelijk.
  • Hypothecair krediet: Met deze lening kan je de aankoop van onroerend goed, zoals een huis, appartement of bouwgrond, financieren.
  • Autolening: Je kan dit krediet aanvragen als je een nieuw, tweedehands of ecologisch voertuig wilt kopen.
  • Renovatiekrediet: Een lening waarmee je jouw renovatiewerken kan financieren.
  • Energielening: Een variant op het bovenstaande, maar specifiek bedoeld voor duurzame renovaties. Dit krediet heeft vaak een erg voordelige rentevoet.
  • Kredietkaart: Met deze betaalkaart kan je uitgesteld betalen. Het geld dat je uitgeeft gaat niet meteen van je rekening en moet je op een later tijdstip terugbetalen.

Doe een simulatie en vraag het goedkoopste krediet aan

Met de gratis simulators van TopCompare kan je snel en eenvoudig de verschillende Belgische kredietgevers vergelijken. Eerst kies je welk type krediet je wilt vergelijken en nadien kan je het gewenste leenbedrag en de looptijd selecteren. Vervolgens krijg je een overzicht van de rentevoet, de maandelijkse afbetaling en de totale aflossing bij de verschillende banken. Vergelijken helpt je om honderden of duizenden euro’s te besparen!

Na je kredietsimulatie kan je via onze website doorklikken naar de site van sommige aanbieders om daar vervolgens je aanvraag te doen. Indien dat niet mogelijk is, kan je ook zelf naar de website van de bank surfen om daar het krediet aan te vragen.

Let op, geld lenen kost ook geld.

Elvedin Vejzovic

Inhoud bijgewerkt door Elvedin Vejzovic in September 2023

Algemeen directeur van TopCompare.be

Wat ze zeggen over TopCompare.be

“Voor ons is dat heel interessant, want ik denk dat veel mensen naar TopCompare komen om advies te krijgen over hoe ze hun geld kunnen investeren, naast natuurlijk al het advies over hoe ze een lening kunnen aanvragen.”
Caroline Jonkheere - Country Manager van MiiMOSA
“Tijdens het zoeken naar het geschikte krediet spelen vaak meerdere factoren een rol, waaronder de rentevoet. Dankzij vergelijkingssites kunnen consumenten in één oogopslag een overzicht krijgen van de aanbieders op de markt en de verschillende rentevoeten. Dat is zeer handig.”
Rudi Vanlangendyck - CEO van Europabank
“Voor de klant is het een groot voordeel, want het betekent dat al het onderzoek dat mensen willen doen, op één plek kan worden gedaan. Als je op zoek bent naar de beste hypothecaire lening op de markt, kan je naar een geaggregeerde site als TopCompare gaan, en de informatie is er.”
Tim Rooney - CEO van Medirect

Reviews

rate rate rate rate Rate
4.8/5 Gebaseerd op de mening van 143 mensen
Algemene tevredenheid
90% Gebaseerd op de mening van 195 mensen

Lidmaatschappen en accreditaties

TopCompare is een Belgisch bedrijf dat in volledige transparantie werkt en officieel erkend is als lid van Fintech Belgium. Onze experts worden rechtstreeks opgeleid door de Febelfin Academy om je te helpen de beste keuzes te maken voor jouw persoonlijke lening, hypothecaire lening, verzekering of spaargeld.

Fintech Belgium Lid van Fintech Belgium
febelfin academy Onze experts zijn opgeleid en gecertificeerd door de Febelfin Academy

In geval van een geschil met een kredietinstelling kan je contact opnemen met het Ombudsfin-platform
Toezichthoudende autoriteit: Federale Overheidsdienst Financiën