Leningen - Veelgestelde vragen (FAQ)

Een persoonlijke lening is een vakterm voor een consumptieve kredietvorm waarbij het geleende bedrag in één keer wordt uitbetaald en daarna door de lener in een vaststaand aantal termijnen wordt terugbetaald. Elke termijn bevat een aflossingscomponent en rente over de restschuld.
Dit kan altijd. Maar door de hoge rente is het beter om een specifieke lening aan te gaan zoals bijvoorbeeld een autolening.
Leningaanvragers moeten Belgische burgers en minstens 18 jaar oud zijn. De aanvrager moet ook minstens een inkomen hebben. Uw identiteitskaart,inkomen en adres zullen worden gevraagd bij uw aanvraag voor een persoonlijke lening.
TopCompare.be vergelijkt alle soorten leningen die door verschillende banken en geldschieters in België worden aangeboden.
Afgaande van uw kredietwaardigheid, kunnen vele banken en geldschieters tussen € 1.250 en € 100.000 uitlenen. De meeste banken plaatsen een maximale limiet en dat kan 6 tot 10 maal uw huidig salaris zijn of een vast bedrag. Het laagste van de twee opties zal de hoogst mogelijke limiet voor u zijn.
Belgische banken en geldschieters rekenen typisch zo’n 9% rente aan op persoonlijke leningen, maar die kan variëren tussen 5% en 10%.
Leningen op afbetaling komen in vele vormen en maten. Zoals bijvoorbeeld automatische betalingen van uw rekening, of dit kan ook met een cheque die pas na een bepaalde datum kan worden geïnd.
Het belangrijkste verschil tussen beveiligde en onbeveiligde leningen is dat gedekte leningen worden onderpand met een activa dat de schuldeiser kan gebruiken om de kosten van de lening, indien de schuldenaar in gebreke blijft, terug te verdienen.
Met een verzekering op uw lening op afbetaling zorgt u voor financiële bescherming van uw gezin mocht u tijdens de looptijd van uw lening vroegtijdig overlijden of volledig invalide worden.
Dit is een boete die u zal moeten betalen indien u uw maandelijkse kosten niet op tijd weet te betalen.
Een verwerkingskost is een eenmalige betaling die wordt gevraagd voor de aanvraagprocedure. Het bedrag varieert tussen elke bank en geldschieter.
Dit is een boete die u krijgt indien u de gehele lening voor het eind van uw contract terugbetaalt. Om dit te vermijden kan u beter aan uw bank vragen wat hun voorwaarden zijn i.v.m. vervroegde aflossingen.

Alle informatie over persoonlijke financiën en de vergelijking van financiële producten in 3 stappen

Waarom kiezen voor TopCompare.be?

100% gratis!
Snel & eenvoudig
Objectief & onafhankelijk

TopCompare.be is het beste platform om consumentenkredieten, kredietkaarten, zicht-, spaar-, termijnrekeningen en kasbons te vergelijken. We laten je toe deze producten van alle financiële instellingen op de markt te vergelijken en alle informatie te vinden die je zal helpen de juiste keuzes te maken.

Testimonial person
TopCompare.be bespaart me van de ene naar de andere bank te moeten lopen. Ik dacht niet dat het verkrijgen van mijn eerste kredietkaart zo eenvoudig zou zijn. Bedankt TopCompare.be!
Mathieu, 25 jaar, Brussel

Onze gratis tip om geld te besparen

Blijf op de hoogte van het laatste financiële nieuws en van onze tips om geld te besparen door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

Laatste nieuws

Lees het laatste nieuws over financiële producten in België en de beste tips om geld te besparen. Bekijk al het nieuws