Details over financiële instellingen

Hello Bank

Over Hello Bank!

Hello Bank! is in 2013 opgericht als een dochteronderneming van de BNP Paribas groep. Het is de eerste bank in België die enkel online actief is. Hello Bank! biedt zichtrekeningen, spaarrekeningen, kredietkaarten, prepaidkaarten, leningen en ook woonkredieten aan. Daarnaast biedt ze verzekeringsproducten aan zoals een schuldsaldoverzekering of verzekeringen voor je digitale apparaten. In 2015 heeft de bank een crowdfundingsplatform opgericht genaamd Hello crowd!

Woonkredieten bij Hello Bank!

Hello Bank! kan je helpen om de woning van je dromen te financieren of om bouwgrond te kopen. Met een woonkrediet van Hello Bank! Is het mogelijk om een bedrag te lenen tussen de 7500 en 500.000 euro. Maandelijks moet je hier vervolgens een deel van terugbetalen. De termijn om het woonkrediet terug te betalen, inclusief een vast rentepercentage, ligt tussen de vijftien en vijfentwintig jaar. Het is overigens niet mogelijk om verbouwingswerken of de inrichting van je woning te betalen met het woonkrediet.

Na een digitale aanvraag voor een woonkrediet neemt de bank telefonisch contact op de aanvraag te bespreken. Vervolgens ontvang je een map met documenten die nodig zijn om de kredietaanvraag definitief te maken. Hierbij moet je ook een verkoopovereenkomst of bouwcontract, een loonfiche en een bewijs van je eigen inbreng en lasten toevoegen. Na een positieve beoordeling en ondertekening, zorgt Hello Bank! voor de uitbetaling.

De bank biedt alle klanten in principe dezelfde formule aan: je doet de aanvraag online, de rentevoet ligt van tevoren vast en je hebt de mogelijkheid om dit te verlagen door vier bijkomende diensten en kortingen toe te voegen. Het is niet nodig om hierover te onderhandelen: als je aan kan tonen dat je aan bepaalde voorwaarden voldoet, wordt dit toegepast.

Zo krijg je een korting van 0,20% als je dankzij je eigen inbreng (inkomen, spaargeld en dergelijke) slechts 80% van de waarde van het onroerend goed moet lenen. Ook wordt een korting van 0,10% gerekend als je (tenminste) één inkomen op een Hello- of Hello4You-zichtrekening laat storten. Er wordt nogmaals een korting van 0,10% toegepast bij afsluiting van een AG Insurance-schuldsaldoverzekering. Hetzelfde percentage geldt bij afsluiting van een Top Woning-verzekering voor de gehele looptijd van het krediet bij AG Insurance.

Vaste rentevoet

Zoals eerder genoemd, ligt de rente bij een woonkrediet van Hello Bank! van te voren vast. Om dit wat concreter te maken, volgt een voorbeeld gebaseerd op de basistarieven vanaf april 2019 (dus zonder de eerder genoemde kortingen). Als je voor een hypotheek met een looptijd van vijftien jaar kiest, is de jaarlijkse rentevoet 1,87% en de maandelijkse 0,155%. Als je woonkrediet 100.000 euro bedraagt, houdt dit in dat je maandelijks 637,08 euro moet betalen. Voor een hypothecaire lening met een looptijd van twintig jaar geldt een jaarlijkse rentevoet van 2,08% en een maandelijkse van 0,172%. Dit zorgt ervoor dat je iedere maand 508,92 euro moet betalen aan de bank.

provider-mg.spinner.text

Vergelijk nu alle beschikbare hypothecaire leningen die het best aansluiten bij je situatie
Welke type lening wil je vergelijken?