Details over financiële instellingen

CBC

Over CBC

CBC is onderdeel van de KBC-groep en behoort daarmee tot de op één na grootste bank in België. CBC is actief in Wallonië en wil kwalitatief goede producten bieden aan zowel particulieren als professionals. Ook heeft ze persoonlijk advies hoog in het vaandel staan. Het gamma van CBC bestaat onder meer uit woonkredieten, spaarrekeningen en kredietkaarten.

Woonkredieten bij CBC

Een hypothecaire lening is een van de financieringsopties die CBC aan particulieren aanbiedt. Wanneer je een woning of appartement wilt kopen, bouwen of verbouwen, kan je hier bij CBC dus een dergelijke lening voor afsluiten. De bank stelt wel de voorwaarden dat je je hoofdinkomen in euro’s verdient en dat je woonachtig bent in België.

Bij de aanvraag heb je de keuze uit verschillende formules. Welke het beste past bij jouw situatie, hangt af van je persoonlijke situatie: hoeveel je verdient en je gespaard hebt, welk bedrag je kunt missen per maand en de prijs van het onroerend goed. Door de CBC-simulator via de website van de bank te gebruiken, krijg je meer informatie over de potentiële leenmogelijkheden, terugbetalingen, totale kosten en voorgestelde rentetarieven.

Bij interesse in een aanvraag, neemt CBC contact met je op om het verzoek nader te beoordelen. Samen wordt vervolgens de beste keuze voor jouw persoonlijke situatie gemaakt. Zo wordt ook bepaald wat voor jou de meest ideale looptijd is. De looptijd van de lening, dus de periode waarna het bedrag terugbetaald moet zijn, is maximaal vijfentwintig jaar. Een langere periode betekent normaal gesproken een hogere rente. Ook kan gekozen worden voor verschillende terugbetalingsperioden. Of voor combinaties hiervan. De meest voorkomende terugbetalingsformule is een vaste maandelijkse afschrijving.

Aanvullende verzekeringen

De schuldsaldoverzekering biedt je de mogelijkheid om je huidige lening volledig te dekken. Bij overlijden tijdens de terugbetalingsperiode, zal het krediet volledig worden gedekt waardoor je er zeker van bent dat je nabestaanden de lening niet af hoeven te betalen. Bovendien kan je premies onder bepaalde voorwaarden verlagen.

Met een brandverzekering kan je je huis beschermen. In geval van brand garandeert je verzekering namelijk de reparatie en reconstructie van jouw woning. Bovendien dekt deze verzekering ook de schade veroorzaakt in geval van een natuurramp of waterschade.

provider-mg.spinner.text

Vergelijk nu alle beschikbare hypothecaire leningen die het best aansluiten bij je situatie
Welke type lening wil je vergelijken?