Details over financiële instellingen

CPH Banque

Over CPH Bank

CPH Bank is in 1930 opgericht en was voorheen bekend onder de naam ‘Crédit Professionel du Hainaut’. In de provincies Henegouwen, Namen en Waals-Brabant heeft de bank in totaal een dertigtal kantoren. Voor CPH Bank werken zo’n 220 medewerkers. De bank profileert zich als lokale bank en hecht veel waarde aan een persoonlijke aanpak. Naast bankproducten, biedt CPH Bank onder de naam CPH Life sinds 2007 ook verzekeringen aan.

Woonkredieten bij CPH Bank

Hypothecaire leningen maken deel uit van het gamma van CPH Bank. De bank geeft aan dat de lening gebruikt kan worden voor zowel de aankoop van een (nieuwe) woning, als voor de verbouwing van een huis, de bouw van een woning of de herfinanciering van onroerend goed. Ook kan met een dergelijk krediet een tweede woning worden gekocht.

Een hypothecaire lening bij CPH Bank is aan te vragen door zelfstandigen, personen in loondienst en gepensioneerden. Op het moment van ondertekening van de kredietovereenkomst is het noodzakelijk om een woonadres in België te hebben, in privé hoedanigheid te handelen, meerderjarig te zijn en aan te kunnen tonen dat je de lening terug kan betalen.

Voordat de aanvraag van een hypothecaire lening geaccordeerd kan worden, vraagt de bank onder meer naar je persoonlijke gegevens, financiële situatie, het doel van de lening en de gewenste terugbetalingsformule. Het beoordelen van je kredietwaardigheid is een belangrijke stap in de aanvraagprocedure. Mocht dit in orde zijn, dan ontvang je een kredietaanbod met de contractuele voorwaarden. Ga je hiermee akkoord, dan moet dit document ook worden ondertekend door een notaris.

Welk bedrag je kan lenen, hangt af van je terugbetalingscapaciteiten. Het moet namelijk binnen je budget passen. CPH Bank gaat uit van de vuistregel dat je maximaal een derde van je netto-inkomen maandelijks kwijt bent aan financiële kosten. De minimale hoogte van de lening is 25.000 euro, en je moet minimaal iedere maand 250 euro terug moeten kunnen betalen. De hypothecaire lening kan tussen de één en dertig jaar lopen.

Rentevoet

Er kan een keuze gemaakt worden tussen een vaste of variabele rentevoet. Bij die eerste optie blijft het tarief gedurende de hele looptijd van je lening hetzelfde. Bij een lening met een variabele rentevoet geldt dit niet, dan kan het tarief per periode verschillen. De periodes waarin je rente herzien wordt, worden van tevoren afgesproken. CPH Bank biedt hiervoor verschillende formules aan, bijvoorbeeld één waarbij de rente elke vijf jaar wordt aangepast. Maar ook opties waarbij een vaste en variabele rentevoet gecombineerd worden. Zo staat de rente bijvoorbeeld de eerste tien jaar vast, waarna het vervolgens elke vijf jaar wordt herzien.

provider-mg.spinner.text

Vergelijk nu alle beschikbare hypothecaire leningen die het best aansluiten bij je situatie
Welke type lening wil je vergelijken?