Details over financiële instellingen

BNP Paribas Fortis

Over BNP Paribas Fortis

Fortis Bank maakt sinds 2009 deel uit van BNP Paribas. Onder de naam BNP Paribas Fortis biedt de bank financiële producten en diensten aan haar klanten aan. De bank richt zich niet alleen op particulieren, maar ook op zelfstandigen, vrije beroepen en kleine en middelgrote ondernemingen. Voor verzekeringen werkt BNP Paribas Fortis samen met AG Insurance, de grootste verzekeraar in België.

Woonkredieten bij BNP Paribas Fortis

Het is mogelijk om bij BNP Paribas Fortis een woonkrediet aan te vragen. Wel moet je hiervoor aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals: in België wonen, inkomsten in euro’s ontvangen en de aanvraag vanuit een privé hoedanigheid doen. Met de lening mag alleen onroerend goed gefinancierd worden. Hieronder vallen: de aankoop van bouwgrond, een nieuwbouwwoning, de aankoop of de verbouwing van een bestaande woning of de koop van een bijkomende woning. Voor bedrijven heeft de bank andere kredietformules.

Iedere aanvraag wordt door de bank afzonderlijk bekeken en beoordeeld. Deze drie factoren spelen daarbij een rol: de verkoopwaarde van de onroerend goed, uw inkomsten en het bedrag dat u nodig heeft. BNP Paribas Fortis houdt voor de verkoopwaarde aan dat je ongeveer tot tachtig procent van dat bedrag kan lenen door middel van het woonkrediet. Ook worden je inkomsten nagegaan, om te bepalen of de lening geen grote last voor jou of je gezin gaat worden. De kredietverplichten mogen dan ook niet meer dan een derde van je netto-inkomen bedragen. Tenslotte wordt het bedrag wat je nodig hebt voor de aankoop of bouwsom, bepaald. Hieronder vallen kosten als btw, registratierechten en het ereloon voor de notaris. Aan de hand van deze bedragen, je eigen spaargeld en eventuele premies, wordt de hoogte van de hypothecaire lening duidelijk.

BNP Paribas biedt woonkredieten aan met zowel een vaste rentevoet als met een variabele rentevoet. Bij een vaste rentevoet, de naam zegt het al, blijft de rente gedurende de hele looptijd van de lening gelijk. Zo weet je dus vanaf het eerste moment waar je aan toe bent. Bij een variabele rentevoet ligt dit anders. Dit percentage kan zowel stijgen als dalen en wordt op een aantal momenten opnieuw vastgelegd. Dit kan gaan om een periode van één, vijf, tien of vijftien jaar. De keuze voor de formule wordt van tevoren vastgelegd.

Schuldsaldoverzekering

Het is mogelijk om bij BNP Paribas Fortis aanvullende verzekeringen af te sluiten om je gezin optimaal te beschermen tegen financiële problemen in geval van overlijden van een van de kostwinners. Met een schuldsaldoverzekering ben je er zeker van dat de gezinsleden in zo’n geval het resterende bedrag niet hoeven terug te betalen. Aan het afsluiten van een schuldsaldoverzekering of gerelateerde premies zijn in sommige gevallen fiscale voordelen verbonden. Je bankadviseur kan dit voor je nagaan.

provider-mg.spinner.text

Vergelijk nu alle beschikbare hypothecaire leningen die het best aansluiten bij je situatie
Welke type lening wil je vergelijken?