Details over financiële instellingen

Belfius

Over Belfius

Belfius is de opvolger van Dexia Bank die opgericht werd in 1996. Sinds 2012 wordt de naam Belfius gevoerd, na een overname door de vier Belgische overheden. Tot de producten die Belfius Bank biedt, behoren zicht- en spaarrekeningen, beleggingen, persoonlijke leningen en hypothecaire leningen.

Woonkredieten bij Belfius Bank

Wanneer je je droomhuis hebt gevonden, kan Belfius Bank helpen om de aankoop te financieren. De bank biedt namelijk woonkredieten aan particulieren aan. Om een dergelijke lening af te sluiten, moet je uiteraard wel aan een aantal voorwaarden voldoen. In een gesprek met een kredietspecialist wordt aan de hand van documenten nagaan of je in aanmerking komt voor een hypothecaire lening, alsook hoe deze lening er voor jou precies uit zou komen te zien.

Zo moet je je laatste twee loonfiches kunnen laten zien of twee resultatenrekeningen, in geval van zelfstandig ondernemers. Als het gaat om een aankoop van een woning, is een aankoopovereenkomst voldoende. Bij nieuwbouw moet je een eigendomstitel, bouwplan of een prijsofferte kunnen overleggen. Voor een verbouwing geldt dat een bestek van de werken, eigendomstitel of offerte voldoende is.

De bank houdt in het aanvraagproces rekening met jouw wensen. Zo kan je kiezen voor een lening met een langere looptijd, wat langere maandelijkse aflossingen met zich meebrengt, maar ook een hogere rente. Een woonkrediet met een korte looptijd is ook mogelijk. Hierbij liggen de bedragen die je maandelijks terug moet betalen, hoger.

Hetzelfde geldt voor de rentevoet. Belfius biedt de keuze uit een krediet met een vaste rentevoet. Hierbij heb je de zekerheid dat je iedere maand - gedurende de gehele looptijd van de lening - weet wat je terug moet betalen. Een variabele rentevoet biedt daarentegen de mogelijkheid dat de rente gedurende de looptijd daalt of stijgt. Op een aantal momenten, die je van tevoren vaststelt, kan je kiezen om de rentevoet te herzien.

Het minimum te lenen bedrag bedraagt 12.500 euro. De maximale termijn waarbinnen het krediet terugbetaald moet worden, is dertig jaar. Ook voor terugbetaling wordt gekeken naar de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie, bijvoorbeeld door middel van vaste, degressieve of progressieve maandelijkse afbetalingen. Daarnaast is het mogelijk om (een deel) vervroegd af te lossen.

Aanvullende verzekeringen

Belfius biedt ook de optie om aanvullend een schuldsaldoverzekering, genaamd Belfius Home Credit Protect, af te sluiten. Hiermee ben je ervan verzekerd dat je partner of kinderen bij jouw overlijden het nog openstaande bedrag niet af hoeven betalen. Tevens bestaat de Belfius Home & Family brandverzekering. Wanneer je deze afsluit, is je woning gedekt in geval van brand-, storm- en waterschade, glasbreuk en natuurrampen. Ook is aansprakelijkheid gedekt voor bijvoorbeeld situaties waarin je woning schade toebrengt aan derden. Een voorbeeld hiervan is een brand in jouw woning die overslaat op het huis van de buren.

provider-mg.spinner.text

Vergelijk nu alle beschikbare hypothecaire leningen die het best aansluiten bij je situatie
Welke type lening wil je vergelijken?