Details over financiële instellingen

Belfius

Over Belfius

Belfius is een Belgische bank-verzekeraar, vroeger bekend onder de naam Dexia bank (opgericht in 1996). Het hoofdkantoor van de bank is gevestigd in Brussel. Belfius is gespecialiseerd in dagelijkse bankproducten, verzekeringen en kredieten.

Het aanbod van kredietkaarten bij Belfius

Belfius bank biedt kredietkaarten en prepaidkaarten aan.

Met de Belfius MasterCard White kan u overal in het binnen-, buitenland en online betalingen verrichten. U kan geld opnemen bij elke geldautomaat die het MasterCard logo draagt. De uitgavenlimiet bedraagt € 1.250 (kan permanent of tijdelijk worden aangepast) en de maandelijkse bijdrage is € 1. De bijdrage valt tijdens het eerste jaar weg als u jonger bent dan 29 jaar. Uw uitgaven met de Belfius MasterCard White zijn erg eenvoudig online te beheren en worden bij het begin van elke maand in één keer van uw zichtrekening gedebiteerd zonder kosten of rente. De Belfius MasterCard White biedt verschillende voordelen. U kan met name punten verzamelen. Met deze punten kan u cadeaubonnen verkrijgen ter waarde van € 5 in het kader van het Spaar & Pluk programma en deze besteden bij verschillende partners. Daarnaast worden u exclusieve voordelen in Disneyland Parijs aangeboden.

De Belfius MasterCard White Prepaid biedt dezelfde voordelen als de Belfius MasterCard White aan, maar net zoals bij andere prepaidkaarten kan u nu enkel het bedrag spenderen dat op de prepaidkaart staat. Wanneer er geen geld meer op de kaart staat, kan u uw aankopen hier niet meer mee betalen. U moet dus opnieuw geld op de kaart opladen.

De Belfius MasterCard Gold maakt het u mogelijk om te betalen en geld op te nemen overal in België en in het buitenland. Ook online kan u hier perfect mee betalen. De kosten bedragen € 6,50 per maand (gratis tijdens het eerste jaar voor personen < 29 jaar) en de uitgavenlimiet is € 2.500 (kan tijdelijk of permanent worden aangepast). De uitgaven worden bij het begin van elke maand volledig gedebiteerd van uw zichtrekening zonder kosten of rente. Met de Belfius MasterCard Gold kan u beroep doen opverschillende verzekeringen; zoals een reisannuleringsverzekering, aankoopbescherming tegen diefstal of schade, bescherming van uw online aankopen tegen niet-levering of onjuiste levering enzovoort. Bovendien wordt uw Belfius MasterCard Gold gratis vervangen in het geval van diefstal of verlies wanneer u de voorgeschreven procedure volgt. Daarnaast kan u deelnemen aan het Spaar & Pluk programma waarbij u waardebonnen kan ontvangen ter waarde van € 5 en uitgeven bij de deelnemende partners. Met de Belfius MasterCard Gold geniet u van verschillende promoties en voordelen met dank aan de MasterCard Premium Club. Exclusieve voordelen in Disneyland Parijs zitten opnieuw in het voordeelpakket.

De Belfius MasterCard Gold Prepaid biedt dezelfde voordelen als de Belfius MasterCard Gold, met dat verschil dat het een prepaid kaart is. U geniet van verschillende verzekeringen en kortingen bij Disneyland Parijs en u kan wederom deelnemen aan het Spaar & Pluk programma. Bovendien is het eerste jaar gratis wanneer u jonger bent dan 29 jaar en kan u overal in België en in het buitenland geld opnemen. Met de prepaid kaart heeft u controle over al uw uitgaven aangezien deze zijn gelimiteerd tot het opgeladen bedrag.

De Belfius MasterCard Red en Belfius Red Prepaid bieden u een verzekering voor aankoopbescherming (ook voor online aankopen) voor een maandelijkse bijdrage van € 4,50. Verder kan u ook nog de Belfius MasterCard Platinum in het Belfius productgamma vinden, die een uitgavenlimiet van € 5.000 bezit in ruil voor een maandelijkse bijdrage van € 17. De Belfius MasterCard platinum kaart biedt u tal van uiteenlopende verzekeringen, waaronder een uitgebreide reisbijstand, reisannuleringsverzekering, aankoopbescherming (ook online) en kortingen in de reissector.

Daarnaast is er de Belfius Visa Gold kaart met een uitgavenlimiet tot € 5.000 die u recht geeft op verzekeringen zoals reisbijstand en ongevallenverzekering. De maandelijkse kosten van deze kaart bedragen € 6,50. De Belfius Visa Classic biedt u de normale voordelen van een kredietkaart maar geen bijkomende voordelen; de kaar kost u € 4,50 per maand. Wilt u de prepaid en kredietkaarten van Belfius vergelijken met die van andere financiële instellingen? Neem dan een kijkje op ons online vergelijkingsplatform voor een duidelijk overzicht om de kaart te vinden die bij uw profiel en uitgavenpatroon past!

Hoe vraag ik een Belfius kredietkaart aan?

Om een kredietkaart bij Belfius te krijgen kan als Belfius klant gewoon inloggen op uw Belfius account online en hier uw aanvraag doen. Als u nog geen klant bent, kan u gemakkelijk een aanvraag doen in het dichtstbijzijnde kantoor bij u in de buurt. Om een kredietkaart aanvraag te doen, dient u te voldoen aan verschillende voorwaarden, waaronder meerderjarig zijn, juridisch en fiscaal in België wonen, in het bezit zijn van een Belgisch telefoonnummer en u mag niet op de zwarte lijst van de Centrale van Kredieten voor Particulieren staan. Tijdens de aanvraag zal u een vragenlijst moeten invullen waar de bank u naar enkele persoonlijke en financiële gegevens zal vragen.

Waarom Belfius?

Belfius streeft naar een nieuwe bankcultuur gebaseerd op een simpel en transparant model. Belfius wilt haar klanten tevredenstellen door te werken aan een duurzame toekomst. De bank biedt beheer in sparen, kredieten en verzekeringen aan met als doel om klanten, hun families en hun erfgoed te beschermen. De bank wil een maatschappelijk verantwoorde onderneming zijn, hetgeen essentieel onderdeel uitmaakt van haar strategie.

Daarnaast streeft de bank naar een maximum tevredenheidsniveau. De algemene score was in 2015 94,7%.

provider-cc.spinner.text

Vind je de kredietkaart waar je naar op zoek bent niet?
Welke kredietkaarten wilt u vergelijken?