Details over financiële instellingen

Belfius

Over Belfius

Belfius is een Belgische bank-verzekeraar, vroeger bekend onder de naam Dexia bank (opgericht in 1996). Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel. De bank is gespecialiseerd in dagelijkse financiële producten, kredieten en verzekeringen. Belfius Bank biedt verschillende vormen van krediet aan voor het financieren van een voertuig, onvoorziene uitgaven, allerhande aankopen, renovaties en een woning.

Het aanbod van leningen bij Belfius

U kan geld lenen bij Belfius voor allerhande aankopen of onvoorziene uitgaven. De producten die Belfius hiervoor aanbiedt zijn een privékrediet, een Budgetline (geldreserve) en een Budgetkrediet Comfort (uw zichtrekening kan in het rood gaan).

De Belfius lening op afbetaling maakt het u mogelijk om geld te lenen zonder een bewijs van aankoop te moeten laten zien. Het bedrag wordt onmiddellijk op uw zichtrekening gestort en de maandelijkse afbetalingen en aflossingsperiode staan vast. U kan een bedrag lenen van minimaal € 1.250 dat u moet aflossen over minimaal 24 maanden tot maximaal 120 maanden. Het maximale leenbedrag bedraagt € 20.000,01.

De Belfius autolening kan u gebruiken om een nieuwe of tweedehands auto jonger dan twee jaar te financieren. De bank garandeert u een voordelig tarief en een korting op de rente wanneer u uw Belfius autolening online aanvraagt. De eerste maandelijkse terugbetaling dient een maand nadat de leensom is overgemaakt te worden afgelost. U kan een bedrag lenen tot 110% van de aankoopprijs (voor financiering van de BTW, verzekeringspremie en andere bijkomende kosten). Bij de Belfius autolening hoeft u geen dossierkosten te betalen en u ontvangt binnen 48 uur antwoord op uw aanvraag. De aanvraag op internet is erg snel en gemakkelijk. U kan de kosten voor uw Belfius autolening zonder verplichting gemakkelijk vergelijken op de website van TopCompare.be om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Het minimumbedrag dat u bij de Belfius autolening kan lenen is € 2.500, wat u moet terugbetalen over een periode van 24 maanden. U kan maximum € 15.000,1 lenen voor een looptijd van maximum 84 maanden.

Met het Belfius Eco-krediet Auto kan u een een milieuvriendelijke auto (nieuw of tweedehands maar jonger dan twee jaar) financieren. Het tarief is voordeliger dan bij een klassieke Belfius autolening. Daarnaast ontvangt u een korting op de rente als u uw Belfius lening online aanvraagt. U kan ook 110% van de aankoopprijs lenen om bijkomende kosten te dekken; zoals BTW, verzekeringspremie, etc. Als u de eigenschappen van elk krediet online wilt bekijken, kan u dit gemakkelijk en met slechts één klik doen op TopCompare.be, gratis en vrijblijvend! De online aanvraag is eenvoudig en snel en u ontvangt antwoord binnen 48 uur.

De Belfius renovatielening maakt het u mogelijk om verbouwingen in en rond het huis uit te voeren. U kan een bedrag lenen van minimaal € 2.500 met een minimum aflossingsperiode van 2 jaar en maximaal 10 jaar (voor grote bedragen). U heeft geen hypothecaire waarborg nodig. De maandelijkse terugbetalingen voor deze Belfius lening zijn vast en u moet uw uitgaven kunnen verantwoorden.

Dankzij de groene Belfius renovatielening kan u uw uitgaven voor energiebesparende werken of voor werken ter bescherming van het huis tegen brand of diefstal financieren. Belfius biedt een interessant tarief zonder hypothecaire waarborg. Daarnaast kan u ook van een belastingvoordeel genieten. Het minimumbedrag dat u kan lenen bedraagt € 2.500 en de aflossingsperiode is minimaal 2 jaar tot maximaal 10 jaar. Om van de voordelen van deze Belfius lening te kunnen genieten, moet u een factuur of aankoopbewijs voorleggen bij de bank.

Hoe vraag ik een Belfius lening aan?

Om een Belfius lening te krijgen dient u langs te gaan bij het dichtstbijzijnde Belfius kantoor of online een aanvraag te doen (alleen wanneer u reeds klant bent bij Belfius). Wanneer u al klant bent, kan u zich inloggen en de lening online aanvragen. Om een krediet te krijgen moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden, waaronder o.a. meerderjarig zijn, juridisch en fiscaal in België wonen en niet op de zwarte lijst van de Centrale van Kredieten voor Particulieren staan. Daarnaast moet u ook loonstrookjes van de laatste 2 maanden kunnen voorleggen (wanneer u nog geen klant bent bij Belfius) of een bewijs van uw vervangende inkomsten (pensioengelde, OCMW hulp, hulp van de mutualiteit, ...). Voor de Belfius autolening en renovatielening moet u ook de getekende factuur of aanvraagbon kunnen voorleggen. Klik hier om alle banken in België met elkaar te vergelijken!

Waarom Belfius?

Belfius streeft een eenvoudig en transparant bankmodel en -cultuur na. De bank heeft als doel om klanten tevreden te stellen en te werken aan een duurzame toekomst. Daarom wilt ze kwaliteitsvolle producten aanbieden rond sparen en kredieten aanbieden voor zowel haar klanten als hun families. De bank besteedt een groot deel van haar strategie aan verantwoordelijke sociale ontwikkeling. De klantentevredenheid is een essentieel onderdeel van de strategie van de bank, waarop Belfius een algemene score van 94,7% behaalde in 2015.

provider-pl.spinner.text

Vind je de lening niet waar je op naar zoek bent?
Welke lening wilt u vergelijken?