Details over financiële instellingen

CBC

Over CBC

CBC is een onderdeel van de Belgische bank- en verzekeringsgroep KBC Groep, dat een klantenbestand had van meer dan 3,5 miljoen in België in 2015. Deze bestaan uit particulieren, ondernemingen en institutionele klanten. CBC pakt uit met een divers aanbod van zichtrekeningen, betaal- en kredietkaarten, spaarrekeningen, leningen, verzekeringen en beleggingsfondsen. De KBC Groep is sterk aanwezig in Centraal- en Oost-Europa door haar activiteiten in Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Bulgarije en in mindere mate Ierland.

Het aanbod van kredietkaarten bij CBC

CBC heeft verschillende kredietkaarten in haar gamma die u toelaten om overal ter wereld en online te betalen. Ten eerste is er de Visa Confort CBC die handig is voor online shopping of de reservatie van uw reis. Dankzij de inbegrepen aankoopbescherming zijn uw aankopen verzekerd tijdens 90 dagen na aankoop tegen diefstal met inbraak of geweld en tegen accidentele schade. Bovendien wordt er naast de wettelijke garantieperiode nog 2 jaar extra garantie geboden. Ook is het mogelijk om uw uitgaven gespreid terug te betalen met behulp van een kredietopening. Ten tweede is er de MasterCard Globe CBC waarmee u bijkomende reisverzekeringen kan genieten: reisannulering of reisonderbreking (tot 6.000 euro), reisongevallen, hospitalisatie in het buitenland, vertraagde of gemiste aansluiting en vertraging of verlies van bagage. Daarnaast is er ook een verzekering voor uw online aankopen in een webshop uit de EU of de VS. De uitgavenlimiet bedraagt 3.000 euro per maand, terwijl de limiet van de Visa Confort slechts 2.500 euro is. Maar de jaarlijkse bijdrage ligt ook hoger. Tot slot biedt de MasterCard Platinum CBC kredietkaart u nog meer voordelen. Buiten alle eerder vermelde voordelen, is er ook een verzekering voor uw aankopen die u online doet (tot 1.500 euro). Bovendien kan u van een reisannuleringsverzekering genieten tot 10.000 euro per schadegeval en tot 5.000 euro per maand uitgeven. Hou er wel rekening mee dat de jaarlijkse bijdrage een stuk hoger ligt dan bij de andere kaarten.

Indien u dergelijke voordelen niet nodig hebt en enkel een kredietkaart wil om veilig en gemakkelijk betalingen te kunnen doen online en in het buitenland, kan u een CBC prepaid kredietkaart overwegen. Hiermee kan u maximaal het bedrag uitgeven dat u vooraf hebt opgeladen op de kaart (max. 5.000 euro). Alle houders van een kredietkaart van CBC kunnen zich aansluiten bij het Spaar&Pluk getrouwheidsprogramma waarmee u punten spaart bij iedere transactie van minstens 25 euro die u doet met uw kaart. 5 gespaarde punten kan u inwisselen voor een Spaar& Pluk-aankoopbon t.w.v. 5 euro.

Hoe een kredietkaart aanvragen bij CBC

Om een kredietkaart aan te vragen, moet u minstens 18 jaar oud zijn en niet op de zwarte lijst staan van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren. Als houder van een prepaid kaart moet u wel slechts minstens 10 jaar oud zijn. Bovendien moet u reeds klant zijn of worden bij CBC, aangezien u deze kredietkaart moet koppelen aan een zichtrekening van CBC. U kan een kredietkaart online aanvragen door u aan te melden op het online banking platform CBC Touch en vervolgens een formulier in te vullen met uw persoonlijke gegevens. Indien uw aanvraag goedgekeurd wordt, ontvangt u documenten per post die u ondertekend terug moet sturen. Zodra CBC deze goed ontvangen heeft, wordt uw kredietkaart opgestuurd. Natuurlijk kan u nog steeds een kredietkaart aanvragen in een van de CBC-kantoren.

Waarom CBC

CBC ambieert om de dromen van iedere klant te realiseren, zowel van particulieren als bedrijven, op een maatschappelijk verantwoorde manier. Het wil altijd en overal dichtbij haar klanten staan om ze de meest geschikte financiële oplossing te kunnen bieden. Volgens het onderzoeksbureau Gfk zijn 7,7 op de 10 klanten tevreden bij KBC/CBC en de bank zou volgens het jaarlijks extern reputatieonderzoek dat KBC/CBC laat uitvoeren meer en meer vertrouwen winnen bij haar haar stakeholders, d.w.z. klanten, aandeelhouders, werknemers, leveranciers en NGO's.

provider-cc.spinner.text

Vind je de kredietkaart waar je naar op zoek bent niet?
Welke kredietkaarten wilt u vergelijken?