Details over financiële instellingen

Axa Bank

Over AXA Bank

AXA Bank is ontstaan in Frankrijk, maar is in 1990 ook in België van start gegaan. Naast de bank heeft AXA ook een verzekeringstak, genaamd AXA Verzekeringen. AXA Bank telt 1 miljoen klanten, 850 werknemers en 700 zelfstandige bankagentschappen.

Het aanbod van kredietkaarten bij AXA Bank

De bank biedt 2 verschillende kredietkaarten aan

Bij de AXA Bank Visa Classic hoeft u geen maandelijkse bijdrage te betalen. U heeft een standaard uitgavenlimiet van €2.500, maar kunt deze wel verhogen. Deze kaart wordt wereldwijd aanvaard en zorgt ervoor dat u altijd geld op zak hebt. Daarnaast krijgt u tot 1 maand betalingsuitstel zonder interesten te moeten betalen. U kunt overal ter wereld geld opnemen, maar hier moet u wel transactiekosten voor betalen. Dit is niet het geval wanneer u online en in winkels betaalt binnen Europa. U krijgt bij deze kaart een maandelijks overzicht en kan uw online uitgaven nagaan.

Een andere kredietkaart die AXA Bank aanbiedt is de AXA Bank Visa Premium Plus. Deze kaart heeft net als de AXA Bank Visa Classic een uitgavenlimiet van €2.500, die u kunt verhogen bij een AXA bank-agent. Voor deze kaart betaalt u wel een maandelijkse bijdrage van €4,40, maar u krijgt er dan ook een uitgebreid verzekeringspakket voor in de plaats. De verzekeringen die de bank bij deze kredietkaart aanbiedt zijn enerzijds reisverzekeringen , zoals annulatieverzekering, medische bijstand op reis en repatriëring. Anderzijds zijn dat twee productverzekeringen: 2 jaar garantieverlenging en een uitgebreide aankoopverzekering. Ook met deze kaart kunt u overal ter wereld betalingen verrichten (ook online) en geld opnemen.

Beide kaarten beschikken over een chip met pincode. Dit zorgt ervoor dat u kaart altijd beveiligd is. Het kan voorkomen in het buitenland dat u bij betaling in plaats van een code, uw handtekening moet neerzetten.

Hoe vraag ik een kredietkaart aan bij AXA Bank

Wanneer u een kredietkaart bij AXA Bank wilt aanvragen kunt u hiervoor naar de website gaan om online uw kaart aan te vragen. U kan dit echter enkel doen als u een zichtrekening heeft bij AXA Bank. U gaat voor uw kaartaanvraag naar Homebanking, waarna u klikt op de groene knop: ‘nieuwe kredietkaart aanvragen’. U krijgt dan de keuze tussen de Visa Classic of Visa Premium Plus. Vervolgens klikt u op online aanvragen, u controleert uw gegevens en kiest de terugbetalingsrekening. Uiteindelijk klikt u op ‘kaart aanvragen’. Wanneer u liever niet uw kredietkaart aanvraagt via het internet of als u nog geen Axa Bank klant bent, kunt u langsgaan bij een agentschap van AXA Bank. U kunt een afspraak maken via hun website.

Wanneer u een kredietkaart aanvraagt, moet u minstens 18 jaar oud zijn en mag u niet op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren staan. Wilt u meer weten over de voorwaarden van de AXA Bank kredietkaarten, klik dan hier om alle kredietkaarten van AXA Bank te vergelijken onderling en met kaarten van andere banken of neem contact op met een AXA-bankagent.

Waarom AXA Bank

AXA Bank heeft als missie om dicht bij haar klanten te staan door eenvoudige producten aan te bieden en een sterk lokaal verankerd netwerk. Ook wil zij dit doen door middel van een goed online aanbod. Zo biedt de bank Homebanking en Mobile banking aan. Dit zijn beide beveiligde netwerken, zodat u veilig online uw bankzaken kan doen. Deze netwerken maken het mogelijk om uw bankzaken te beheren via zowel computer, smartphone als tablet.

De bank gebruikt FAST om haar identiteit te omschrijven. Elk van deze letters hebben een betekenis: Fair, Attentive, Simple en Transparant. Daarnaast is de bank ook maatschappelijk verantwoord en ondersteunt zij 450 verenigingen. Ook is zij partner van redders aan zee en is zij al tientallen jaren vrijwilliger via AXA Harten Troef. Zij heeft een duidelijke focus voor 2016, waarin zij haar positie in hypothecaire kredieten wil verstevigen, een stevig beleggingsaanbod in de markt wil zetten, het professionele segment wil ontwikkelen en wil switchen naar een nieuw IT platform.

provider-cc.spinner.text

Vind je de kredietkaart waar je naar op zoek bent niet?
Welke kredietkaarten wilt u vergelijken?