Details over financiële instellingen

VDK bank

Over VDK bank

VDK bank is een Belgische bank met een duurzame, ethische en regionale focus. Het is enkel actief in de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen en had eind 2015 zo’n 269 medewerkers in meer dan 90 kantoren. VDK bank biedt een uitgebreid aanbod van bankproducten en -diensten aan voor particulieren, maar ook voor zelfstandigen, bedrijven en organisaties.

Het aanbod van kredietkaarten van VDK bank

VDK bank biedt slechts één kredietkaart aan, namelijk de Visa Classic kredietkaart. Deze kaart kan u gebruiken om te betalen op restaurant, in hotels, om online aankopen te doen, etc. U kan immers overal ter wereld en online met deze kaart betalen en geld afhalen. Bovendien krijgt u een gratis uitstel van betaling, aangezien al uw uitgaven die u afgelopen maand met de kaart gedaan heeft, in één keer van uw zichtrekening gaan op het einde van de maand. Hierbij krijgt u een duidelijk overzicht met al uw uitgaven.

Het is niet mogelijk om een kredietopening aan te gaan zodat u uw uitgaven gespreid kan terugbetalen. Daarentegen kan u genieten van een gratis reisongevallenverzekering voor uw reizen naar het buitenland. Deze verzekering biedt een dekking tot 100.000 euro bij overlijden of blijvende invaliditeit. Andere aanverwante kosten kunnen tot een bedrag van 30.000 euro gedekt worden.

Een bijkomend voordeel is dat u met de klassieke kredietkaart kan deelnemen aan het Spaar&Pluk programma. Hierbij kan u iedere 5 gespaarde punten inruilen voor een Spaar&Pluk-aankoopbon t.w.v. 5 euro. Per transactie van minstens 25 euro verdient u 1 punt. Deze bonnen kan u gebruiken bij de handelaars die deelnemen aan het programma.

U kan het overzicht van al uw uitgaven met de kredietkaart bekijken vanop uw PC via de dienst online@vdk. Ook is dat mogelijk vanop uw smartphone of tablet via de app mobile@vdk. Indien u liever naar het kantoor gaat, kan u ook daar uw rekeningen raadplegen op de Self’oMatic-automaten en alle uittreksels kosteloos afdrukken via de Print’oMatic-automaten.

Hoe vraag ik een kredietkaart aan bij VDK bank

Om een kredietkaart aan te vragen, moet u onder andere minstens 18 jaar oud zijn en mag u niet op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren staan. Bovendien moet u reeds klant zijn of worden bij VDK bank aangezien u de kaart moet koppelen aan de GiroPlus Rekening. Wilt u meer informatie over de voorwaarden van een kredietkaart bij VDK bank, neem dan een kijkje op TopCompare.be of neem contact op met een kantoor van VDK in uw buurt.

U kan een kredietkaart vervolgens aanvragen in een kantoor van VDK. De bank zal uw kredietwaardigheid beoordelen en als uw aanvraag goedgekeurd wordt, zal de kredietkaart u per post toegestuurd worden.

Waarom VDK bank

VDK bank profileert zichzelf als een duurzame ethische bank die u renderende oplossingen biedt en tegelijk haar steentje bijdraagt aan de maatschappij. Het wil dat u een goed gevoel en gemoedsrust hebt bij uw geldzaken, die u zelf kan beheren vanop uw PC, smartphone, tablet of via de Self’oMatic-automaten in de vestigingen. Ook kan u steeds terecht in een kantoor in de buurt voor gepast en onafhankelijk advies. De VDK adviseurs zijn zelfs bereid om tot bij u thuis te komen. Ze willen een langetermijnrelatie met u opbouwen.

VDK bank biedt een 100% duurzame spaarrekening aan waarbij ze garanderen dat uw geld voor de juiste doeleinden wordt gebruikt: microkredieten in het Zuiden, sociale werkplaatsen, duurzame energiebedrijven, vredesbewegingen, etc. Ook staat ze een deel van de opbrengsten af aan NGO’s als Broederlijk Delen en Welzijnszorg.

De bank garandeert dat ze nooit kwaadaardige investeringen doen of kredieten verleent die bedoeld zijn om een schadelijk project te financieren. VDK onderzoekt steeds of er mensenrechten geschonden zullen worden en investeert niet in bedrijven die wapens, tabakswaren of gokspelen produceren of dierenproeven hanteren. Volgens BankWijzer, het initiatief van Fairfin en andere organisaties, scoort VDK bank van alle banken in België het derde beste op vlak van duurzaamheid.

provider-cc.spinner.text

Vind je de kredietkaart waar je naar op zoek bent niet?
Welke kredietkaarten wilt u vergelijken?