Details over financiële instellingen

KBC

Over KBC

KBC is een Belgische bank- en verzekeringsgroep met een klantenbestand van meer dan 3,5 miljoen in België. Deze bestaan uit particulieren, ondernemingen en institutionele klanten. Naast de traditionele bankproducten, biedt het bijvoorbeeld ook verzekeringen en beleggingsfondsen aan. Haar activiteiten in Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Bulgarije en in mindere mate andere landen, maken KBC tot een bankgroep die sterk aanwezig is in Centraal- en Oost-Europa.

Het aanbod van kredietkaarten bij KBC

Wat de betaalmogelijkheden betreft, zijn er verschillende kredietkaarten beschikbaar. De KBC kredietkaart Silver is een KBC visa kaart en wordt sinds juni 2017 niet meer aangeboden omdat ze op de KBC Mastercard zijn overgegaan. Mocht u al de KBC Visa kaart hebben dan wordt deze vervangen door een gelijkwaardig alternatief van KBC Mastercard. Er zijn verschillende varianten van de Mastercard, met de KBC Mastercard Gold geniet u van nog bijkomende verzekeringen , namelijk een reisannuleringsverzekering (tot 6.000 euro) en een verzekering voor uw online aankopen als u deze koopt op een webshop uit de EU of de VS. De uitgavenlimiet bedraagt 5.000 euro per maand, terwijl de limiet van de Silver kaart slechts 2.500 euro is. Opnieuw kan u met een KBC Mastercard Gold Flex zelf bepalen wanneer en hoeveel u terugbetaalt. Tot slot hebt u met een KBC Mastercard Platinum Flex kredietkaart alle eerder vermelde voordelen, plus een verzekering voor een vertraagde vlucht, verloren kaart en de franchise van een huurwagen. Bovendien kan u van een reisannuleringsverzekering genieten tot 10.000 euro per schadegeval en tot 7.500 euro per maand uitgeven. Weet wel dat hoe meer voordelen u krijgt met een KBC kredietkaart, hoe hoger de jaarlijkse bijdrage is.

Indien u dergelijke voordelen niet nodig hebt en enkel een kredietkaart wil om veilig en gemakkelijk betalingen te kunnen doen online en in het buitenland, kan u een prepaid kredietkaart overwegen. Hiermee kan u maximaal het bedrag uitgeven dat u vooraf hebt opgeladen op de kaart (max. 5.000 euro). Alle houders van een KBC kredietkaart of KBC Mastercard kunnen zich aansluiten bij het Spaar&Pluk getrouwheidsprogramma waarmee u punten spaart bij iedere transactie van minstens 25 euro die u doet met uw kaart. 5 gespaarde punten kan u inwisselen voor een Spaar&Pluk-aankoopbon t.w.v. 5 euro.

Hoe een kredietkaart aanvragen bij KBC

Om een KBC kredietkaart of KBC Mastercard aan te vragen, moet u minstens 18 jaar oud zijn en niet op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren staan. Als houder van een prepaid kaart moet u wel slechts minstens 10 jaar oud zijn. Bovendien moet u reeds klant zijn of worden bij KBC, aangezien u deze kredietkaart moet koppelen aan een zichtrekening van KBC. U kan als klant een kredietkaart online aanvragen door u aan te melden op het online banking platform KBC Touch en vervolgens een formulier in te vullen met uw persoonlijke gegevens. Indien uw aanvraag goedgekeurd wordt, ontvangt u documenten per post die u ondertekend terug moet sturen. Zodra deze goed ontvangen worden door KBC, wordt uw kredietkaart opgestuurd. Natuurlijk kan u nog steeds een kredietkaart aanvragen in een van de vele KBC-kantoren.

Waarom KBC

KBC wil de dromen van iedere klant waarmaken, zowel van particulieren als bedrijven, op een maatschappelijk verantwoorde manier. Het wil altijd en overal dichtbij haar klanten staan om ze passend advies te kunnen geven en hun financiële behoeften te vervullen. Bij KBC zijn 7,7 klanten op 10 algemeen tevreden volgens een onderzoek van Gfk in september 2015. Tot slot pakt KBC ermee uit dat ze volgens het jaarlijks extern reputatieonderzoek meer en meer vertrouwen wint van haar stakeholders, d.w.z. klanten, aandeelhouders, werknemers, leveranciers, NGO's, etc.

provider-cc.spinner.text

Vind je de kredietkaart waar je naar op zoek bent niet?
Welke kredietkaarten wilt u vergelijken?