Details over financiële instellingen

Argenta

Over Argenta

Argenta is een bank- en verzekeringsgroep die kredieten, spaarproducten, beleggingsfondsen en verzekeringen aanbiedt aan voornamelijk gezinnen. In 2016 telde de bank zo’n 1,7 miljoen klanten in België en Nederland. De Argenta Bank- en Verzekeringsgroep heeft activiteiten in België, Nederland en Luxemburg.

Het aanbod van kredietkaarten bij Argenta

Argenta biedt naast de debetkaart twee verschillende kredietkaarten aan, namelijk de Argenta Mastercard en de Argenta Mastercard Gold. De terugbetalingen bij deze laatste verlopen niet op dezelfde manier als bij een gewone betaalkaart. Bij een Argenta kredietkaart wordt de gekoppelde zichtrekening in één keer gedebiteerd voor het uitgegeven bedrag met de kaart tijdens de afgelopen maand. Je hebt dus een vorm van betalingsuitstel. De Argenta Mastercard biedt de basisvoordelen van een gewone kredietkaart (overal ter wereld aanvaard, betalingsuitstel, beveiligde online aankopen, etc.). Bovendien is het verkrijgen en het gebruiken van de kaart gratis, net zoals de vervanging van de kaart in geval van diefstal of verlies. De Argenta Mastercard Gold heeft een hogere limiet voor geldopnames en bezit een verzekeringspakket. Dit pakket bestaat enerzijds uit een aankoopverzekering en een verlengde garantie en anderzijds uit reisverzekeringen zoals verzekeringen tegen annulering van vluchten, reisongevallen en medische bijstand. Met elke Argenta Mastercard kan je deelnemen aan het spaarprogramma Spaar&Pluk dat je toelaat om punten te sparen en te genieten van verschillende promoties en kortingen. Meer nog, als je een Argenta Mastercard hebt, staat de Mastercard Global Service™ overal ter wereld tot je beschikking; 24/24u en 365 dagen per jaar. Deze dienst zal je in contact brengen met een vertegenwoordiger die al jouw vragen kan beantwoorden, of het nu gaat om vragen rond jouw kaart, rekening, dringende voorschotten, adressen van verdelers in de wereld, voordelen van jouw kaart en nog vele andere zaken.

Hoe vraag ik een Argenta Mastercard aan?

Om een kredietkaart aan te vragen bij Argenta, moet u minstens 18 jaar oud zijn en mag u niet op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren staan. De bank kan u ook vragen om aan andere voorwaarden te voldoen. Voor de aanvraag van een Argenta kredietkaart moet u naar het dichtstbijzijnde Argenta kantoor gaan. Een expert zal uw aanvraag vervolgens analyseren.

Eenmaal u een Argenta Mastercard in handen hebt, zal u uw rekening online kunnen raadplegen via Argenta internetbankieren of via de app Argenta Bankieren. Met deze mobiele app kan u uw transacties en uitgavenlimieten op elk moment raadplegen. Ook kan u het dichtstbijzijnde Argenta kantoor opzoeken en dit alles op een veilige manier.

Waarom Argenta?

Argenta is de vijfde grootste bankinstelling in België. De bank wil aan haar klanten de beste prijs-kwaliteitverhouding van de markt aanbieden. Argenta heeft er voor gekozen om een low cost beleid te voeren (gedeeltelijk dankzij uitbesteding) en te staan voor constante inspanningen, een aanhoudende productiviteit van de onafhankelijke agentschappen en een eenvoudige en soepele organisatie, met het oog op een trouw klantenbestand op de lange termijn.

In een onderzoek uit 2015 werd Argenta verkozen door de consumenten tot de beste Belgische bank. In hetzelfde jaar bleek uit een onderzoek van het onafhankelijk onderzoeksbureau Gfk dat de klanten van Argenta de bank een tevredenheidsscore van 8 op 10 gaven.

provider-cc.spinner.text

Vind je de kredietkaart waar je naar op zoek bent niet?
Welke kredietkaarten wilt u vergelijken?