Menu
Details over financiële instellingen

Aion

Over Aion

Aion is een volledig digitale bank die over een Belgische banklicentie beschikt met een vestiging in Brussel. Aion zag in ons land het levenslicht nadat de Italiaanse Banca Monte Paschi in 2018 werd overgenomen door de Amerikaanse beleggingsfirma Warburg Pincus. Op 25 oktober 2019 werd de naam Banca Monte Paschi Belgio uiteindelijk vervangen door Aion.

De digitale bank werkt met abonnementsformules. Afhankelijk van de gekozen formule krijgen de klanten toegang tot allerhande diensten, gaande van een gereglementeerde spaarrekening tot een tool die je helpt om je financiën te beheren.


Het aanbod van leningen van Aion

Aion biedt vandaag persoonlijke leningen aan. Zo’n lening kan je gebruiken om allerhande projecten te financieren. Zo kan je bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe televisie of wasmachine bekostigen met een persoonlijke lening.

Het tarief dat je krijgt bij Aion is afhankelijk van uiteenlopende factoren. De looptijd en het leenbedrag hebben de grootste impact op het tarief.

Wie meer info wenst over de leningen van Aion kan via een chatfunctie in de app of via mail contact opnemen met één van de adviseurs. Eenmaal Aion je kredietaanvraag en alle benodigde documenten heeft ontvangen zal een adviseur nagaan of je in aanmerking komt voor een lening. Zodra de kredietovereenkomst ondertekend is door jezelf en de bank, zal het ontleende bedrag op je rekening gestort worden. Doorgaans begint de terugbetaling te lopen de maand volgend op de storting.


Hoe vraag ik een lening aan bij Aion?

Om in aanmerking te komen voor een lening bij Aion, moet je onder meer minstens 18 jaar zijn en mag je niet op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren staan.

De banken zijn in ons land verplicht een profiel van de klant op te stellen alvorens ze een lening toekennen. Daarom raden we je aan om de benodigde documenten, zoals je identiteitskaart, bij de hand te houden wanneer je op de site van Aion een lening aanvraagt. Voor meer informatie over de voorwaarden kan je terecht op de website van TopCompare.be of kan je contact opnemen met één van de adviseurs van Aion.

Op TopCompare.be kan je heel eenvoudig een lening bij Aion aanvragen. Je kan dankzij onze vergelijkingstool het tarief van de bank vergelijken met die van de andere banken.

Indien je tevreden bent over het tarief dat je in onze simulatie krijgt, kan je doorklikken naar de site van Aion waar je dossier verder wordt behandeld.


Waarom Banca Monte Paschi Belgio

Aion is een digitale bank met een lidmaatschapsformule. De bank wil op die manier meer zijn dan een financiële speler die uitsluitend bankproducten aanbiedt. Wie via een abonnement klant wordt bij Aion krijgt toegang tot een resem diensten, zoals gepersonaliseerd financieel advies.

Wie klant is bij Aion krijgt onmiddellijk toegang tot onder meer een zichtrekening, een gereglementeerde spaarrekening en multivaluta-debetkaart.

Dankzij de online bankdienst van Aion kan je eender waar en wanneer je financiën op een veilige manier beheren. Je krijgt een overzicht van al je rekeningen en uitgevoerde transacties, je kan overschrijvingen doen, al je uitgaven checken, etc.

provider-pl.spinner.text

Vind je de lening niet waar je op naar zoek bent?
Welke lening wilt u vergelijken?