Details over financiële instellingen

VDK bank

Over VDK bank

VDK bank is een Belgische bank die oorspronkelijk was opgericht voor de arbeider in de Gentse regio, maar is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige retailbank die actief is in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen met meer dan 90 vestigingen. Ze hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en het persoonlijk contact met haar 142.000 klanten.

Er worden zicht- en spaarrekeningen, beleggingsmogelijkheden, debet- en kredietkaarten en leningen aangeboden. VDK bank richt zich vooral tot gezinnen, maar ook zelfstandigen, bedrijven en organisaties kunnen bij de bank terecht voor financiële oplossingen.

Het aanbod van leningen van VDK bank

VDK bank heeft verschillende leenmogelijkheden voor particulieren in haar aanbod. Zo kan u een woning op lange termijn financieren dankzij een woonkrediet, waarbij u de interest en een deel van het kapitaal maandelijks afbetaalt, of enkel interest maandelijks betaalt en het volledige kapitaalbedrag terugbetaalt op het einde van de looptijd (bulletkrediet). Indien u liever op korte termijn leent en wacht op inkomsten uit de verkoop van een ander onroerend goed, kan u opteren voor een overbruggingskrediet.

Naast woonkredieten biedt VDK bank leningen op afbetaling aan om op korte of middellange termijn uitgaven of projecten te financieren. U kan hiermee minimaal 5.000 euro lenen en maximaal 100% van de investering. De looptijd die u kan kiezen varieert naargelang het bedrag dat u ontleent en is beperkt tot 84 maanden. U lost maandelijks een vast bedrag af tegen een vaste rentevoet, waardoor u vooraf een duidelijk zicht hebt op het aflossingsplan. De terugbetaling moet gebeuren via de zichtrekening van VDK bank.

De autolening van VDK bank is een lening op afbetaling waarmee u een nieuwe wagen, directiewagen of tweedehands wagen kan financieren en de terugbetalingslast verdelen over een bepaald aantal maanden. Het bedrag dat u kan lenen is maximaal de aankoopprijs van de wagen. De rentevoeten bij een lening voor een nieuwe mobilhome, caravan of moto zijn gelijk aan die bij een tweedehands wagen en zijn een stuk hoger dan bij nieuwe wagens of directiewagens.

Ook kan u een persoonlijke lening aangaan indien u andere projecten wil financieren, zoals kleine renovaties, een vakantie of huwelijk. Met deze lening op afbetaling hoeft u dan geen beroep te doen op uw spaargeld of inkomsten uit beleggingen.

Hoe vraag ik een lening aan bij VDK bank

Om een lening aan te vragen, moet u onder andere minstens 18 jaar oud zijn en mag u niet op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren staan. Wilt u meer informatie over de voorwaarden van een lening bij VDK bank, neem dan een kijkje op TopCompare.be of neem contact op met een kantoor van VDK in uw buurt.

U kan een lening vervolgens aanvragen in een kantoor van VDK. De bank zal uw kredietwaardigheid beoordelen en als uw aanvraag goedgekeurd wordt, zal het geleende bedrag op u rekening gestort worden.

Waarom VDK bank

VDK bank wil een duurzame en ethische bank zijn die dankzij haar deskundige adviseurs u steeds van een onafhankelijk advies kan voorzien in de kantoren, per mail, telefonisch of zelfs bij uw thuis. Zij zijn steeds bereid om naar u te luisteren en uw projecten financieel mogelijk te maken. Ook is het mogelijk om uw geldzaken volledig zelf te beheren vanop uw PC, smartphone, tablet of aan de automaten in de kantoren.

Uit het BankWijzer onderzoek van Fairfin blijkt dat VDK bank de derde beste bank is in België op vlak van duurzaam en ethisch bankieren, na Triodos en Van Lanschot. Dit komt overeen met het grote belang dat VDK bank in haar beleid hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De bank pakt uit met 9 duurzame garanties, die onder inhouden dat ze absoluut tegen investeringen in de wapenindustrie en tabaksindustrie zijn, nooit projecten ondersteunen die de mensenrechten schenden en dat ze heel transparant zijn over de kosten van haar producten en de opbrengsten die de bankt maakt.

provider-pl.spinner.text

Vind je de lening niet waar je op naar zoek bent?
Welke lening wilt u vergelijken?