Menu
Details over financiële instellingen

Argenta

Over Argenta

Argenta is een bank- en verzekeringsgroep die 1,7 miljoen klanten telde in België en Nederland in 2016. Het aanbod richt zich tot gezinnen en bestaat uit verschillende krediet-, spaar-, beleggings- en verzekeringsoplossingen. De activiteiten in België behoren tot de Argenta Bank- en Verzekeringsgroep, die ook actief is in Nederland en Luxemburg.

Het aanbod van leningen bij Argenta

Argenta biedt kredieten voor verscheidene projecten aan. Er bestaat een Argenta lening om uw woning te financieren, maar ook een Argenta autolening voor uw wagen te bekostigen of leningen om andere uitgaven te bekostigen. De kredieten die betrekking hebben op uw huis zijn het woonkrediet, overbruggingskrediet en renovatielening. Bij een woonkrediet kan u minimaal € 10.000 et maximaal € 1.000.000 lenen, beperkt tot de geschatte marktwaarde van uw woning. De aflossingsperiode kan op haar beurt variëren van 5 tot 30 jaar.

U kan een autolening aanvragen om de aankoop van een nieuwe of tweedehands wagen te financieren. Het minimale leenbedrag voor de Argenta autolening is € 2.500,01. Het maximale leenbedrag voor een nieuwe wagen is € 50.000 of €75.000 voor een ecologische wagen en € 25.000 voor een occasiewagen. De maximumbedragen zijn beperkt tot de waarde van de wagen. De aflossingen worden bepaald op basis van een vaste rentevoet. U kan de Argenta autolening terugbetalen over een periode van minimaal 12 en maximaal 120 maanden.

Tot slot kan u ook kiezen voor een lening op afbetaling van Argenta om alle soorten projecten mee te financieren. U kan er uw tuin mee herinrichten, uw huis opfrissen, op reis gaan, etc. U kan tot 100% van uw factuur betalen, lenen voor een bedrag van € 2.500,01 tot € 25.000 (begrensd tot het bedrag van uw factuur) en voor een periode van 12 tot 120 maanden.

Hoe vraag ik een lening aan bij Argenta?

Als u een Argenta lening wenst aan te vragen, weet dan dat u van een aantrekkelijke rentevoet kan genieten als u reeds een zichtrekening hebt bij de bank en meerdere verzekeringen bij de bank hebt of neemt (bv. een brandverzekering, schuldsaldoverzekering, ...). Daarnaast moet u minstens 18 jaar oud zijn en mag u niet op de zwarte lijst van de Centrale van Kredieten voor Particulieren van de Nationale Bank van België staan. Voor een leencontract te krijgen, moet u langsgaan bij het dichtstbijzijnde kantoor. Uw aanvraag zal geanalyseerd worden en als deze wordt goedgekeurd kan u een overeenkomst op maat krijgen.

Waarom Argenta?

Argenta is de vijfde grootste bank in België. De bank richt zich voornamelijk op gezinnen en positioneert zich als de bank met de beste prijs-kwaliteitverhouding in de markt. Argenta heeft gekozen voor een low cost beleid, constante inspanningen, een aanhoudende productiviteit van een netwerk van onafhankelijke agenten en een eenvoudige en soepele organisatie. Zo ambieert de bank om klanten te hebben die trouw blijven aan de bank op lange termijn.

In 2015 werd Argenta verkozen als beste bank door de Belgische consument. In hetzelfde jaar bleek uit een onderzoek van het onafhankelijk onderzoeksbureau Gfk dat de klanten van Argenta de bank een 8 op 10 geven wat tevredenheid betreft. De strategie en het beleid blijken dus goed uit te draaien.

provider-pl.spinner.text

Vind je de lening niet waar je op naar zoek bent?
Welke lening wilt u vergelijken?