Details over financiële instellingen

KBC

Over KBC

KBC is met 3,5 miljoen klanten de tweede grootste bank in België. Naast klassieke bankproducten als betaalkaarten, spaarrekeningen en beleggingsproducten, biedt het onder andere ook verzekeringen aan. Tot de klanten behoren voornamelijk particulieren, maar ook bedrijven. Buiten de thuismarkt is KBC ook een belangrijke financiële speler in verschillende Centraal- en Oost-Europese landen (Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Bulgarije).

Het aanbod van leningen bij KBC

KBC heeft verschillende leningen op afbetaling in haar aanbod waarmee u allerlei projecten en producten kan financieren. Het bedrag voor de KBC lening is minimaal 500 euro en maximaal 50.000 bij een online aanvraag. Indien u meer wenst te lenen, dient u naar een kantoor te gaan. Door de vaste rentevoet weet u op voorhand hoeveel u iedere maand zal moeten afbetalen. Met de groene energielening kan u een energiebesparend project financieren voor een termijn van minimaal 6 maanden en maximaal 120 maanden. Hiertoe behoren o.a. een nieuwe stookketel of zonneboiler, warmtepompen en andere geothermische energiesystemen, nieuwe isolatie, thermostatische kranen en zonnepanelen. Deze verbouwingen moeten wel minstens 50% energiebesparend zijn om in aanmerking te komen.

Indien dit niet het geval is, kan u de KBC- Renovatielening aanvragen die bestemd is voor de verbouwing of renovatie van uw woning. Hierbij betaalt u wel een hogere rente dan bij de energielening. Met een persoonlijke lening voor alle doeleinden kan u alle soorten uitgaven financieren, zoals uw vakantie, huwelijk, elektrische fiets, televisie of kleine renovaties. Indien u de aankoop van een auto wil financieren, kan u ook bij KBC terecht. U kan een KBC- Autolening aangaan voor zowel een nieuwe als een tweedehandswagen. U kan tot 110% van de aankoopwaarde lenen van een nieuwe of tweedehands wagen die hoogstens 2 jaar oud is (met een maximum van 40.000 euro). Weet wel dat u een hogere rente betaalt als de auto meer dan 2 jaar oud is. Bij al deze soorten leningen op afbetaling (buiten de Groene Energielening, zie hierboven) kan de duurtijd variëren van 12 tot 72 maanden.

Hoe een lening aanvragen bij KBC

Vooraleer u een KBC lening aanvraagt, kan u online een lening simulatie uitvoeren om een idee te krijgen van het bedrag dat u maandelijks moet terugbetalen en tegen welke rente. Dit kan zowel op TopCompare.be als op de website van KBC, waar u de looptijd en het leenbedrag kan aanpassen naar uw wensen. U kan de lening vervolgens gemakkelijk en snel online aanvragen op de website van KBC door een formulier in te vullen, maar u kan natuurlijk hiervoor ook naar een kantoor gaan. Als nieuwe klant zal u online op het einde van de aanvraag wel eerst een bankrekening moeten openen. Online weet u verder onmiddelijk of uw KBC lening aanvraag goedgekeurd, geweigerd of onderzocht wordt. Indien ze onderzocht wordt, krijgt u ten laatste de eerstvolgende werkdag feedback. Normaal verloopt alles via het online banking platform KBC Touch, (inclusief ondertekening met een kaartlezer), maar het is ook mogelijk om de contracten per post te laten sturen en ze vervolgens ondertekend terug te sturen. Eenmaal uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u het leenbedrag op uw rekening. Via KBC Touch hebt u het overzicht van al uw leningen binnen handbereik. Om in aanmerking te komen voor een KBC lening, moet u minstens 18 jaar oud zijn en niet op de zwarte lijst staan van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren.

Waarom KBC

KBC wil de dromen van iedere klant waarmaken, zowel van particulieren als bedrijven, op een maatschappelijk verantwoorde manier. Het wil altijd en overal dichtbij haar klanten staan om ze passend advies te kunnen geven en hun financiële behoeften te vervullen. Bij KBC zijn 7,7 klanten op 10 algemeen tevreden volgens een onderzoek van Gfk in september 2015. Tot slot pakt KBC ermee uit dat ze volgens hun jaarlijks extern reputatieonderzoek meer en meer vertrouwen wint van haar stakeholders (klanten, werknemers, aandeelhouders, leveranciers, NGO's, etc.).

provider-pl.spinner.text

Vind je de lening niet waar je op naar zoek bent?
Welke lening wilt u vergelijken?