Menu
Details over financiële instellingen

Beobank

Over Beobank

Beobank (voorheen Citibank) is onderdeel van de groep Crédit Mutuel Nord Europe (CMNE), de grootste bank van het noorden van Frankrijk. In België telt Beobank 620.000 particulieren, zelfstandigen en KMO’s met 230 verkoopkantoren. Met dank aan de fusie tussen Beobank en BKCP Bank in 2016 is de bank erin geslaagd om het productaanbod voor haar klanten uit te breiden. Vandaag de dag bestaat het gamma uit kredietkaarten, spaar- en investeringsmogelijkheden, verzekeringen en leningen zoals de Beobank Persoonlijke lening en de Beobank autolening.

Het aanbod van leningen bij Beobank

Beobank biedt verschillende soorten kredieten aan, waaronder leningen voor alle soorten projecten, de Beobank autolening, een lening voor uw woning, een een renovatielening en een consolidatie van kredieten. Elke categorie biedt verschillende leningen aan volgens uw behoeften. Voor uw woning heeft u bijvoorbeeld de keuze tussen een renovatiekrediet , ecokrediet en een woonlening. Voor het renovatiekrediet is het minimum leenbedrag € 3.800 en het maximum bedrag € 70.000, waarvan 70% van de ontleende som gerechtvaardigd dient te worden (facturen of hand getekende bestelbon). De maximale terugbetalingstermijn bedraagt 48 maanden. Wilt u een specifiek project financieren? Dan heeft u opnieuw keuze tussen meerdere kredieten, zijnde de Belfius Comfortlening Plus, de Belfius lening op afbetaling en de Belfius lening ‘2 maanden uitstel’. Om een voertuig te financieren, is er de Belfius autolening voor een nieuwe of tweedehands wagen of een nieuwe motor. De Belfius autolening kan aangewend worden om nieuwe en tweedehands auto’s van minder dan twee jaar oud te financieren, maar ook nieuwe motoren, mobilhomes, caravans en nieuwe elektrische fietsen te betalen. Bij de Belfius autolening is het mogelijk om 120% van het bedrag te lenen zodat u andere kosten kan dekken waaronder verzekeringen, belastingen etc. De minimale som die u bij een Belfius autolening kan lenen bedraagt € 2.500, het maximale bedrag is € 50.000. De lening moet terugbetaald worden over minimum 12 en maximaal 60 maanden.

Hoe vraag ik een Beobank lening aan?

Om beroep te kunnen doen op een Beobank persoonlijke lening of een Beobank autolening, moet u eerst een kredietaanvraag invullen. Deze wordt daarna beoordeeld door een Beobank adviseur. Omdat de bank steeds zoekt naar een geschikte oplossing voor uw behoeften en mogelijkheden, zullen zij u vragen om informatie te geven over uw financiële situatie (inkomsten, lopende kredieten, etc). Om uw financiële situatie te verifiëren, zal de bank contact opnemen met de Centrale voor Kredieten aan Particulieren van de Belgische Nationale Bank. Net zoals alle financiële instellingen heeft de bank het recht om uw aanvraag tot een Beobank lening te weigeren indien ze concludeert dat uw financiële situatie niet stabiel genoeg is. Hier zal ze u dan ook zo snel mogelijk van op de hoogte brengen. In het geval van wederzijdse instemming kan u het kredietcontract ondertekenen en ontvangt u een kopie van het contract en het bijhorende aflossingsschema.

Wilt u de Beobank leningen vergelijken met die van andere financiële instellingen? Aarzel dan niet om gratis online leningen te vergelijken op het vergelijkingsplatform van TopCompare.be voor een optimale keuze!

Waarom Beobank?

Beobank profileert zich in de middenmoot wat haar interesten betreft. De bank heeft een radicale verandering doorgemaakt qua positionering sinds de bank onderdeel uitmaakt van de groep Crédit Mutuel Nord Europe (CMNE). Tot en met 2013 concentreerde de bank (onder de naam Citibank Belgium) zich vooral op producten en minder op klanten. Vandaag is de bank een algemene retailbank die de behoeften van de klant centraal stelt in alle strategieën.

Beobank werd verkozen als tweede beste bank van het land in 2014. Een klanttevredenheidsonderzoek over banken werd in 2015 door GfK (een onafhankelijk onderzoeksbureau) afgenomen. Het aspect waarop Beobank het beste scoorde, omvatte "ontvangst bij de kantoren", met een score van 87%. Dit heeft de bank te danken aan het sympathieke en luisterende personeel dat een snelle en flexibele service biedt. Hetzelfde geldt voor het telefonisch met het Beobank Service Center, dat een tevredenheidsscore kreeg van 84%. Verder zijn de klanten erg tevreden over het productaanbod van de bank; dit behaalde een score van 83%. Het beeld dat Beobank overbrengt naar haar klanten toe is ook zeer positief: 83% van de klanten zegt nooit de intentie te hebben gehad om van bank te veranderen en 82% zou zonder twijfel Beobank aanraden bij familie of vrienden.

provider-pl.spinner.text

Vind je de lening niet waar je op naar zoek bent?
Welke lening wilt u vergelijken?