Details over financiële instellingen

Crelan

Over Crelan

Crelan is ontstaan uit een fusie tussen Landbouwkrediet en Centea op 1 april 2013, maar heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1937. Crelan is een 100% coöperatieve bank die onderdeel uitmaakt van de Crelan groep. Deze groep bestaat uit 3 onderdelen: Crelan bank, Europabank en Crelan Insurance.

Het aanbod van leningen bij Crelan

Wanneer u uw plannen wilt financieren, kunt u bij Crelan terecht voor een lening. Crelan biedt verschillende soorten leningen aan zoals de Woningkrediet Plus, een autolening en een Lening op afbetaling

.

De Crelan autolening helpt u bij het financieren van uw wagen of motorfiets. U kunt bij deze lening lenen tegen een vaste rentevoet zonder extra kosten te betalen zoals bijvoorbeeld dossierkosten. De looptijd van uw lening is wettelijk bepaald en wordt geregeld door de Wet op het Consumentenkrediet. De maximale looptijd van uw lening is dus afhankelijk van de leensom. Voor een nieuwe wagen (jonger dan twee jaar) kunt u een bedrag lenen van minimaal €2.500 en maximaal €50.000 voor een looptijd van minimaal 12 maanden en maximaal 60 maanden. Wil u een tweehandswagen financieren die ouder is dan twee jaar, dan kunt u ook gebruik maken van de autolening van Crelan. U kunt ook voor deze lening minimaal €2.500 en maximaal €50.000 lenen. De looptijd voor deze lening is echter minimaal 12 maanden en maximaal 48 maanden.

De Crelan Lening op afbetaling kunt u gebruiken voor allerlei verschillende projecten. Wilt u aanpassingen aan uw woning uitvoeren of heeft u een grote uitgave op het oog, met de lening op afbetaling kunt u de kosten spreiden. De interesten van de lening op afbetaling die bestemd zijn voor renovatiewerken komen in aanmerking voor belastingvermindering. U kunt met uw Crelan agent een fiscaal attest aanvragen, wat u maar één keer hoeft te doen. Vervolgens zult u dit attest de volgende jaren automatisch opgestuurd krijgen. U hoeft daarnaast voor de lening op afbetaling ook geen extra kosten, zoals bijvoorbeeld dossierkosten, te betalen. Wanneer u een Fidelo-klant bent bij Crelan, garandeert Crelan u de beste rentevoet. U betaalt vaste maandelijkse aflossingen. De maximum looptijd hangt af van het bedrag dat u wilt lenen. U kunt minimaal een bedrag van €500 en maximaal van €50.000 lenen voor een looptijd van minimaal 12 maanden en maximaal 84 maanden.

Hoe vraag ik een lening aan bij Crelan

Om een lening van Crelan te verkijgen moet u meerderjarig te zijn en niet staan op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren. Daarnaast moet u in België wonen en uw identiteitskaart of paspoort kunnen voorleggen. U kunt online via onze website of op de website van Crelan een lening simuleren. Het is echter het niet mogelijk om online een lening aan te vragen op de website van Crelan. Hiervoor moet u een afspraak maken met een agent. U zult enkele documenten mee moeten nemen en tijdens uw gesprek zal de aanvraag verwerkt worden. Wanneer de aanvraag aanvaard wordt, kunt u met uw contract terug naar huis keren. Vraag een agent van Crelan voor overige voorwaarden. Klik hier om alle leningen van Crelan met de andere banken te vergelijken.

Waarom Crelan

Crelan is een coöperatieve bank die wil dat de klant voelt dat er persoonlijk contact is. Zij richten zich dan ook op de vertrouwensrelatie met de klant. Crelan hanteert een model waarbij de maatschappij betrokken wordt. Zo is het mogelijk om als klant deelbewijzen te kopen bij Crelan en dus daadwerkelijk een deel uit te maken van het bedrijf. Crelan heeft vier verschillende kernwaarden: verantwoordelijkheid, nabijheid, respect en solidariteit. Dit is het doel waar Crelan naar streeft.

provider-pl.spinner.text

Vind je de lening niet waar je op naar zoek bent?
Welke lening wilt u vergelijken?